Víno vyrobené výlučne z čiernych kultivarov ríbezlí. S intenzívnou ríbezľovo - podmanivou vôňou, rubínovo-červenou farbou, príjemnými kyselinkami, ktoré sú dovážené zbytkovým cukrom, vytvára harmóniu zmyselných chutí. Je vyrobené modernou technológiou, počas ktorej sa toto vzácne ovocie fermentuje v rototankoch pri prísnom sledovaní kvasnej teploty.
Jedinečná zmyselná chuť je presvedčivo ovocná, so zvodne dováženou harmóniou prírodných kyselín, s vnemom príjemného zbytkového cukru, ktorý spolu s vysokým obsahom bukétnych a extraktívnych látok vytvára hlboký, výnimočne dlhý chuťový vnem.
Víno je plné prírodných živín, ktoré sa odporúčajú užívať napr. pri starnutí buniek, kôrnatení tepien a vysokej hladiny cholesterolu.
Výborne sa hodí k špecialitám z tmavého mäsa a diviny, k steaku z hovädzej sviečkovice, husi, či kačici. Je ho možné podávať aj k dezertom, alebo len tak, pre potešenie z príjemných chvíľ strávených v kruhu priateľov, milovanej osoby, či rodiny.
Podávať pri teplote 15-16 st.C.